Een inspirerende reis in de verloskundigenzorg: Workshop “Zorg rond de Pasgeborene”

Op 29 januari heeft Francis deelgenomen aan de boeiende workshop “Zorg rond de Pasgeborene”, beloofd als een dag waarin we werden meegenomen op een reis van ouders en kind, waar niet alles verloopt zoals verwacht. Het programma bood een diversiteit aan kennis, tips en een bijzondere afsluiting.

De dag begon met het delen van inzichten en kennis, waarbij we leerden hoe om te gaan met situaties waarin de zwangerschap niet alleen een blije verwachting is, maar waar genetische afwijkingen of congenitale infecties een rol spelen. Het was een eyeopener om te ontdekken hoe we als zorgverleners kunnen bijdragen aan de ondersteuning van ouders wanneer er na de geboorte afwijkingen blijken die verdere diagnostiek en zorg vereisen.

Tijdens de workshop kregen we waardevolle tips en adviezen aangereikt over hoe we als verloskundigen nog beter kunnen omgaan met ouders, zodat zij zich gehoord voelen. Het vormgeven van zorg rondom het kind werd aangemoedigd, en we werden aangespoord om deze ervaringen te gebruiken om als verloskundige te groeien.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de afsluitende theatervoorstelling geïnspireerd op de verwachting en komst van een bijzonder kind door kleinkunstenaar/cabaretier Christiaan Jelsma. Zijn voorstelling bood een uniek perspectief en zorgde voor een bijzondere afsluiting van een dag vol waardevolle inzichten.

Al met al was de workshop “Zorg rond de Pasgeborene” niet alleen educatief maar ook inspirerend. De workshop gaf nieuwe inzichten, gereedschappen en vooral een hernieuwde motivatie om als zorgverlener een positieve impact te hebben op de reis van ouders en hun bijzondere kinderen.