Links

Deze website  is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld. De informatie op de website is betrouwbaar en sluit aan bij de landelijke, wetenschappelijke richtlijnen. De website is een initiatief van de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen. (KNOV)

moedersvoormoeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Daarin zit het vruchtbaarheids-hormoon HCG. Hiervan kan een medicijn gemaakt worden om de eisprong te stimuleren.

la leche league

Biedt informatie en ondersteuning aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven.

Ben je moeder, oma, vriendin, partner, professional of heb je om een andere reden een vraag over borstvoeding? Dan ben je welkom bij het Kenniscentrum Borstvoeding.

Wanneer je rookt of meerookt tijdens de zwangerschap, loopt de baby grote risico’s. Ook heb je zelf meer kans op complicaties.

Deze site is een initiatief van STAP, stichting alcoholpreventie.
Je bent zwanger en de komende tijd zal helemaal in het teken staan van de baby die in je groeit. Een gezond kind ter wereld brengen is op dit moment het belangrijkste en jij kan hiertoe bijdragen. Het drinken van alcohol is, net als roken, een van de dingen die voor je kind risico’s met zich meebrengt.

voedingscentrum

Ben je zwanger? Of wil je zwanger worden? Dan is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten en drinken. Dat is goed voor jezelf, en voor je toekomstige baby. Op deze pagina lees je alles over gezonde voeding rondom je zwangerschap.

zwangerwijzer

Voor uitgebreide informatie rondom leefwijze en dergelijke, niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook in de periode voor de zwangerschap.De Erasmus universiteit in Rotterdam ontwikkelde deze site in samenwerking met het Erfocentrum. Ook dus voor stellen, die overwegen zwanger te raken, een absolute must.

opvoeden.nl

Nagenoeg elke gemeente heeft nu  een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) . Daar kun je terecht voor vragen over kinderwens, zwangerschap of opvoeding. Bovendien heeft een toenemend aantal CJG’s ook een eigen website waar meer informatie te vinden is over opvoeden, opgroeien en gezondheid en hoe je met ze in contact kunt komen. Op deze website zijn o.a. van week tot week informatie en tips te vinden over de ontwikkeling van je zwangerschap.

2 handen op 1 buik

Een landelijk aanbod voor (bewust) alleenstaande moeders: Zwangerschapscursussen, Single Mama Cafés, communities en nog veel meer. Voel je gesteund, er zijn heel veel vrouwen die het net als jij in je eentje (gaan) doen!

ehbo bij kinderen

Wist je dat er ieder jaar duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp belanden door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren? Als ouder kun jij vast eerste hulp aan je kindje verlenen en erger letsel voorkomen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Boek één van de cursussen van Livis en ontvang korting op het aankoopbedrag.

De Consumentenbond heeft sinds kort op haar website een nieuw thema ingericht met een ruim aanbod aan informatie op basis van onderzoeken voor (aanstaande) ouders van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan: De ultieme babyuitzetlijst: wat heb je écht nodig voor je eerste kind? Ze vroegen bijna 1000 ouders wat ze op uitzetlijsten onmisbaar vinden. Deze en nog veel meer informatie is gratis en voor iedereen beschikbaar.